Известие

Collapse
No announcement yet.

145-ца. 1.6 боксер - ОЩЕ МОЩНОСТ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 145-ца. 1.6 боксер - ОЩЕ МОЩНОСТ

Колеги горд собствник съм на алфа 145, 1.6 боксер... не обръщах много внимание на скоростите койте развива този мотор, и на ряза му ( кефех се на ремусчето дето го бех боднал http://vbox7.com/play:850eb39d) докато не ми направи впечатление че почват много котори , от сорта на изгнили вектри и т.н., да ме изпреварват... Та от 103-те коня дето са били некога... са останали малко май... та мисълта ми е :
    какво може да се направи по тоя мотор, като исключим турбини, компресори и т.н., че да тръгне и да му дигна живеца малко...
    Мисля си дали не може да се заместят некой части по мотора , от 1.7 боксер....
    ако някой има некви идей да пише !!! пробвах да продам тракторчето ма май ше си го права за кеф-кола ....
    та давайте идей !!!! дюзи ..... чудеса.... какво мога да сменя по тая кола че да тръгне !!!!!! п.с.има и газ ма не я карам.... стой си ми плочката само да ме спъва .. ма я ползвам за преходник за некво филтърче ...ужкима спортно...

Ми ти сам си се сетил за първото нещо - махни плочката щом не я караш на газ. Това е все едно да те карат да катериш баир с противогаз. Въздуха не стига. Почисти дюзите. Сложи едни хубави свещи. Махни "спортния" филтър и си сложи оригиналния, или някой хубав риплейсмънт. Конус не може да се изолира добре от топлия въздух.
    Общо взето затва се сещам на първо четене. С малко средства става, а би трябвало да поотпуши колата. Ся ако тръгнеш на чипове и монтиране на глави от 1,7 ше се вкараш в голем филм, а и парите са други.

пс: моя боксер навремето на 5-а удряше прекъсвач - 195км/ч Кво повече да искаш от тая кола
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:25.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от d840 Покажи съобщение
        Колеги горд собствник съм на алфа 145, 1.6 боксер... не обръщах много внимание на скоростите койте развива този мотор, и на ряза му ( кефех се на ремусчето дето го бех боднал http://vbox7.com/play:850eb39d) докато не ми направи впечатление че почват много котори , от сорта на изгнили вектри и т.н., да ме изпреварват... Та от 103-те коня дето са били некога... са останали малко май... та мисълта ми е :
        какво може да се направи по тоя мотор, като исключим турбини, компресори и т.н., че да тръгне и да му дигна живеца малко...
        Мисля си дали не може да се заместят некой части по мотора , от 1.7 боксер....
        ако някой има некви идей да пише !!! пробвах да продам тракторчето ма май ше си го права за кеф-кола ....
        та давайте идей !!!! дюзи ..... чудеса.... какво мога да сменя по тая кола че да тръгне !!!!!! п.с.има и газ ма не я карам.... стой си ми плочката само да ме спъва .. ма я ползвам за преходник за некво филтърче ...ужкима спортно...

Смени си колата, а не части по мотора. Почнеш ли с тия глупости, оставаш без кола.

Зависи и от гледната точка за вървене. Аз имам 2бр. 33-ки. Едната е 1.7 8В , а другата е 1.7 16В с карбуратори. Вече съм им свикнал и за мен са мъртавци. Въпреки всичко мъртавците вървят от твоята кола повече.
        Затова ако искаш повече вървене сменяш колата.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

ШАНС.... Колата няма да сменя , защото ми е по-интересно като настъпа педала, да знам че заради мен върви.... знам че наи-вероятно ще бъде голямо главоболие , но ще си поочупа малко главата с това.... че са гробници, така е.... но нее ли удоволствие да съживиш 1 кола, и да си се кефиш после на вървежа...

Та съм се замислил да сменя главата с такава от 1.7 боксер на същия модел..... некой правел ли го е ????
          дали всичко ще напасне??? и какво точно трябва да се вземе ???

п.с. приемам и оферти за въпросната глава

Comment

колега , на тоя мотор главите са две. освен това 1,7 е 16 клапана, разликите са много. вземи си обслужи колата и тогава виж дали върви.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от d840 Покажи съобщение
              ШАНС.... Колата няма да сменя , защото ми е по-интересно като настъпа педала, да знам че заради мен върви.... знам че наи-вероятно ще бъде голямо главоболие , но ще си поочупа малко главата с това.... че са гробници, така е.... но нее ли удоволствие да съживиш 1 кола, и да си се кефиш после на вървежа...

Та съм се замислил да сменя главата с такава от 1.7 боксер на същия модел..... некой правел ли го е ????
              дали всичко ще напасне??? и какво точно трябва да се вземе ???

п.с. приемам и оферти за въпросната глава
              По всичко написано от теб ми става ясно, че нищо не ти е ясно, а и от мотори не отбираш много-много. 1.6 има много малко общо с 1.7 16В . Еднакви са им само коляновия вал, биелите, педен и заден капак на мотора, маслена помпа и дотам. Сега разбираш ли за какви разлики ти говоря? Не можеш да сложиш 16В глави на 1.6 мотор просто така. Трябва ти обурудван мотор и инсталация, ЕКУ ,изпускателен колектор и др.
              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
              X